Днес на това ястие можем да дадем други имена. В България

...
Днес на това ястие можем да дадем други имена. В България
Коментари Харесай

Иван Звездев приготвя „голи сарми“ по рецепта от 1940 г.

Днес на това ядене можем да дадем други имена. В България подготвяме сарми, завити в зелеви листа или в листа от лоза. Така е било и в предишното. Но в далечната 1940 година нашите баби и прабаби решили да не употребяват листа. Затова са оприличили топките от кайма с голи сарми.

Това ядене ще внесе многообразие във вашата домашна кулинария. За да извършите тази рецепта, първо е належащо да приготвите сосчето. Нарежете лук на ситно. Сложете го в тиганче с авансово загрята лой.

Добавяте брашно. Бъркате и слагате доматите. Посолявате и наливате 2 чаши вода. На видеото долу вижте по какъв начин тъкмо го направи Иван Звездев. Пригответе ориза, който би трябвало да добре да бъде почистен.

В купа сложете каймата. Чукнете яйцето. Добавете подправки – черен пипер, сол и магданоз. Прибавете и ориза към цитираните нагоре артикули. Омесете ги добре, до момента в който получите еднородна примес.

От тази примес би трябвало да оформите топки. Всяка една от тези топки оваляйте в брашно. Сложете ги в соса. Трябва да ги варите за към 50 минути под похлупак.

Не забравяйте да ги разбърквате. Ако е належащо, налейте и още вода.

Не пропускайте видеото долу от паметната българска топ кулинарна поредност „ Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara “.

Както постоянно и в този момент българският топ кулинар Звездев дава доста и все потребни кулинарни препоръки. Те са значими за всяко едно домакинство.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР